BUFFALO’S

De Buffalo worpjes zijn de kleinste eetbare insecten die je in Nederland kunt kopen. Ze hebben een wat bacon-achtige smaak. Je kunt ze dan ook heel goed als vleesvervanger gebruiken, bijvoorbeeld in een salade of in andere gerechten. Ze bevatten, net als vlees, veel eiwitten, vitaminen en mineralen, als ijzer en calcium.
Buffalo’s zijn de larven van de buffalokever. Ondanks hun groots lijkende naam, zijn de kevertjes nog geen centimeter groot. Ze groeien wel heel snel. Van eitje tot kever in zes weken tijd.

Tip
Strooi wat gevriesdroogde buffalo’s over je avondeten. Dan heb je direct je portie dierlijke eiwitten binnen.

MEELWORMEN

Weet je dat meelwormen helemaal geen wormen zijn! Het zijn de larven van de meelkever. In ongeveer 14 weken groeien ze van ei tot kever. Maar voordat de larven zich verpoppen, worden ze geoogst, omdat ze dan boordevol eiwitten en vitaminen zitten. Ze worden gevriesdroogd, zodat al het vocht uit de meelworm is. Zo kun je ze heel lang goed bewaren en krijgen ze een knapperige smaak. Ze proeven wel wat droog, maar door ze te kruiden maak je er een heerlijke snack van. Van nature hebben ze een nootachtige smaak. Probeer maar eens!

Tip
Kruid je meelwormen met Provençaalse kruiden en een snufje knoflookpoeder.
 
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Gevriesdroogde Meelwormen 13 gram

Deze gevriesdroogde meelwormen zitten vol met eiwitten. In deze gevriesdroogde variant zit geen vocht en dus blijft de smaak behouden.

3,67