We begrijpen dat niet iedereen direct enthousiast wordt wanneer we het hebben over eetbare insecten. In Europa is het consumeren van sprinkhanen, wormen en krekels vaak nog een ‘gek’ idee. En wat kan je er überhaupt allemaal mee maken? Geen paniek, hier vind je op deze pagina allerlei leuke recepten. Stuk voor stuk te maken met de producten die we verkopen.
 
Heb jij zelf een leuk recept en wil jij deze graag met ons delen? Stuur dan een mail naar info@delibugs.nl en wie weet staat deze er dan binnenkort tussen!
 

Chocolade sprinkhanen met zeezout


Portie: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

• 35g gevriesdroogde sprinkhanen
• 100g pure chocolade 70% cacao
• 1/4 tl zeezout


Bereiding

1. Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen.
2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder vet) en rooster hierin de sprinkhanen in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
3. Smelt de chocolade au bain-marie en roer het zeezout er doorheen.
4. Doop de sprinkhanen in de chocolade en leg deze vervolgens op een stuk bakpapier om te laten stollen.
5. Je kunt ze nu zó opeten, of nog een tweede laag chocolade geven. Net wat je lekker vindt! 

 


 

 

Bananenbrood met krekelmeel


Portie: 10 personen
Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten

• 3 (rijpe) bananen
• 50 gram ontpitte dadels
• 3 eieren
• 70 gram amandelmeel
• 50 gram havermeel
• 20 gram krekelmeel
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• 20 gram pompoenpitten
• Zout
• Optioneel: kokosolie voor het invetten van de cakevorm


Bereiding

1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
3. Als je havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
5. Voeg het amandel- haver- en krekelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
6. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
7. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
8. Vet de cakevorm in met kokosolie of gebruik bakpapier
9. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
10. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
11. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
12. Laat de cake afkoelen op een rooster.